Breng een weekendje door in Praag als local

streets of prague

Oke, dus je bent in Praag. Je hebt zojuist een glimp van die astronomische klok opgepikt en dat kasteel bezocht. Hartstikke mooi! Maar waar komen al die mensen toch vandaan? Juist, je was niet de enige. Eén van de redenen waarom ik de meeste toeristische attracties het liefst mijd. Een andere reden is, omdat een stad zoveel meer is dan bezienswaardigheden alleen. Beleef daarom Praag als een local met Prague behind the scenes.

Op Like A Local vind je voor verschillende steden leuke inside tips op het gebied van cafeetjes, restaurants en andere hidden gems. Zo kwam ik er bijvoorbeeld deze tour tegen. Bij Prague behind the scenes neemt Dana je mee langs een aantal bekende en onbekende plekjes. Vermijd de menigte en ontdek het niet toeristische Praag door de ogen van een local. De beste manier om de stad te verkennen. Serieus, ik zou het iedereen aanraden. We waren anders bijvoorbeeld zo, het voor de Pragenaars misschien wel meest bijzondere (en tevens lelijkste) monument van de stad, voorbij gelopen. Kotva is namelijk het aller eerste Warenhuis van Praag. Misschien denk je: oke, boeie! Het is niks bij de Bijenkorf, maar voor een stad als Praag betekende dit het begin van een nieuw tijdperk. Tipje van de sluier: op het dak vind je een leuk terras met een prachtig uitzicht. De wandeling door de stad duurt ongeveer 4 uurtjes en brengt je via smalle straatjes op een paar verrassende kiekjes. Onderweg vertelt Dana wat je nog niet wist over haar Praag. Zorg er wel voor dat niet één of ander belangrijk persoon, zoals de Chinese President ofzo, op dezelfde dag als jou de stad besluit te verkennen. Omdat een deel van de stad was afgesloten, konden we de tour helaas niet op de geplande plaats afsluiten. Ondanks dat heeft Praag (dankzij Dana) een goede indruk op ons gemaakt.

Voor Prague Castle moesten we dus een andere dag uittrekken. Gelukkig zijn er ook nog een heleboel andere leuke bezigheden om de dag mee te vullen. Neem de kruittoren bijvoorbeeld. Het zijn aardig wat treedjes naar de top, maar wie vindt het nou niet fijn om een stad van bovenaf te bewonderen?! Of bezoek het Kampa Museum. Te herkennen aan de drie grote baby’s naast het pand. Het museum heeft een uitgebreide collectie moderne kunst. Niet zo van de kunst? Het café heeft heerlijke taart met koffie! Als foodie kun je jezelf ook prima vermaken in Dlouhá Palace. De Gourmet passage is een feestje voor echte voedsel liefhebbers! Je vindt er verschillende speciaal zaakjes en eettentjes, die zowel lokale als internationale kwaliteitsproducten verkopen en serveren. Loved it! Slagerij Nase Maso is, zeker later op de dag wanneer het er stampertjes vol zit, een unieke ervaring. Liever een minder stevige hap? Probeer de lekkernij van Sisters aan de overkant. Een drankje doen? Dat kan natuurlijk ook. In het Municipal House vind je de oudste bar van Praag. Het gebouw zelf is bijzonder vanwege iets met jugendstil ofzo. In de basement kun je geheel in art nouveau style de avond doorbrengen.

Old Town Square trekt elk uur vele toeristen vanwege dat enorme uurwerk. Dat maakt je dan toch een beetje nieuwsgierig. Prachtige klok hoor (dat staat buiten kijf), maar voor die figuurtjes die elk uur tevoorschijn komen, hoef je niet in de rij te gaan staan. Waar je wel voor in de rij moet staan: Trdelník! Deze traditionele zoetigheid, gemaakt van vers gegrild deeg bedekt met suiker en gemalen walnoten, is onwijs lekker!

Even ontsnappen aan alle gekte? Praag heeft een aantal mooie parken. Petrín is het grootste, en volgens zeggen, mooiste park van de stad. Het is een kleine klim de heuvel op (er schijnt trouwens ook een kabeltram te gaan), maar het geeft je een fantastisch uitzicht over de gouden stad!  Praag, je was fijn.

overlooking Praha from Petrin Park

Geef een antwoord