Best een leuke stad, dat Amsterdam

Als Rotterdammer voel je jezelf er misschien niet direct thuis (toch een ander cultuurtje), maar we moeten eerlijk toegeven: Amsterdam is best een leuke stad! Toch kom ik er niet vaak genoeg. ‘Wel?’ Het is een hele onderneming. Met de auto door het centrum kost je 10 jaar van je leven. Serieus, dat doe je niet voor je plezier. Om over parkeren maar niet te spreken. En aan de trein hangt nou ook niet echt een uitnodigend prijskaartje. ‘Hebbie nog wel zin dan?’ Tuurlijk! Het heeft misschien niet het karakter van onze havenstad, maar Amsterdam heeft genoeg charme, die het bedenken van creatieve oplossingen waard is. 

20150627_175811

Naar Amsterdam ga je natuurlijk niet alleen. Neem de auto en split de kosten! Parkeer net buiten het centrum, want dat is sowieso goedkoper (op zondag zelfs gratis) plus je vermijdt die drukte wat een hoop stress bespaard. Met de tram ben je binnen een paar haltes waar je zijn moet. Ook leuk: boek een overnachting. Verblijf bijvoorbeeld in het CitizenM hotel in Amsterdam Zuid. Hip, trendy en betaalbaar! Typisch gevalletje van ‘affordable luxury’. Houd je van interieur en moderne architectuur, dan is dit hotel één groot feest. Je krijgt ook nog een cocktail cadeau! In Rotterdam, Parijs, New York, London en Glasgow zit er trouwens ook één.

20150627_124906

    20150628_105635

Amsterdam is druk en het verkeer een chaos. Altijd en overal! Laat daarom de Kalverstraat en grote pleinen voor wat ze zijn. Zoek, als je van authentiek houdt, eerder de 9 straatjes op tussen de Singel en de Prinsengracht voor die ultieme Amsterdamse uitstraling. De grachtengordel heeft nou eenmaal iets. Een tochtje door de grachten mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Amsterdam. Huur daarom een waterfiets! Mij lijkt dat in ieder geval hartstikke leuk. Je kunt er verder een heleboel restaurantjes en cafeetjes vinden. Op de Hartenstraat bijvoorbeeld kun je lekker Japans eten bij Kagestu. Een klein smal zaakje waar je eigenlijk zo voorbij loopt. Laat je niet afschrikken door de leegte, maar laat je aangenaam verrassen. Helemaal achterin hebben ze een knus terras. Aan de Singel vind je Dante Kitchen & Bar. Dit eetcafé doet met zijn klassieke inrichting een beetje denken aan Parijs. Lunch gezellig tussen de ‘locals’, toeristen en andere stadsliefhebbers. Maar met mooi weer is er natuurlijk niks leuker dan wat lekkers te halen bij de supermarkt en langs de Prinsengracht in het zonnetje te genieten van het voorbijgaand vaarverkeer. Het scheelt ook nog eens in kosten. Naarmate de avond vordert wandel je naar de Reguliersdwarsstraat voor een hapje en een drankje. Een aanradertje is Rose’s Cantina. Als het gaat om Mexicaans eten in Amsterdam, moet je hier zijn. De cocktails en tequila schijnen er ook niet verkeerd te zijn. Het is er in ieder geval super gezellig en het eten is goed spicy. Als dan ook nog de DJ je favoriete plaatjes uit de jaren ’90 begint te draaien, wordt het wel erg moeilijk om stil te blijven zitten. It’s the lime to the tequila. De avond is nog jong!

IMG-20150628-WA0074   IMG-20150628-WA0072

20150627_192509   20150627_175834

20150627_194144

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar de ochtend begint natuurlijk niet voor 12 uur. Ga voor all day breakfasts naar Greenwoods aan de Keizersgracht. Goedkoop is het niet, maar ze maken om 13:30 uur met alle plezier een heerlijk gezond ontbijtje voor je klaar. Dat opkikkertje had je nou net even nodig!

20150628_124512

Till next time..

Geef een antwoord