Het onderschatte Brisbane

Het is misschien geen Melbourne of Sydney, maar Brisbane a.k.a. Brizzy heeft genoeg allure om ervoor te kunnen vallen. Zeker voor degene wiens hart sneller gaat kloppen van eten, is het een kleine walhalla. Of je nou op zoek bent naar casual dining, een goed kop koffie, een 5 sterren restaurant of een hippe cocktailbar. Food & drinks is iets wat ze in Brisbane vrij serieus nemen.

Het centrum van Brizzy bestaat grotendeels uit hoge kantoorpanden, die zich om de hoofdstraat Queen Street bevinden. De Queen Street Mall is niet alleen het hart van de stad, maar ook de place to be als het op shoppen aan komt. Typo vond ik zelf wel een leuke winkel. Een lifestyle giftshop ala Expo, maar dan net even anders. In de omliggende straten vind je ook wat leuke winkels. Voldoende dus om je een ochtend bezig te houden. Shoppen niet je ding? Steek de Brisbane River over via de Victoria Bridge en breng een bezoekje aan het Cultural Centre in South Bank. South Bank is het Brizzy waar je wilt zijn, met name wanneer de zon schijnt (bijna altijd dus). Er gebeurt altijd wel wat. Wandel langs de oever van de rivier, leg je handdoekje neer op het aangelegde strandje en probeer wat gezellige tentjes uit. Genoeg keus. Ik kijk mijn ogen uit! Terwijl de rest aan het werk is, vermaak ik mijzelf prima.

Processed with VSCO with a5 preset   Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset   Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Little Stanley Street en Grey Street zitten vol met koffie tentjes, restaurants en leuke barretjes. Bij South Sider Diner heb ik bijvoorbeeld heerlijk geluncht en bij The Manhattan Line zat ik zomaar anderhalf uur met een wild vreemde te kletsen. Klein, maar oh zo gezellig! Leuk om lekker wat na te borrelen. Er zitten tal van andere hotspots, die de moeite waard lijken om te proberen. Op de eerste zondag van de maand vindt op Little Stanley Street de Young Designers Market plaats. Op deze markt kun je spulletjes kopen van jonge upcoming ontwerpers. Daar houden we van! Vergeet Grey Street niet. Op deze straat vind je Cowch. Een leuke dessert en cocktail bar waar je een naked pop naar keuze kunt aankleden. Nomnomnomnom (thuis doen we wel weer aan de lijn). Van binnen ziet het er trouwens ook hartstikke gezellig uit. Leuk feitje: mijn familie heeft de zaak gerenoveerd. 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

Heb je wat meer tijd te besteden dan is de booming buitenwijk Fortitude Valley een aanradertje. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Eleven Rooftop Bar. Ik ben er helaas niet aan toegekomen. Waar ik ook niet aan toe ben gekomen, maar wat mij ook wel aardig lijkt: Queen of pops, iets verder van het centrum.

In de omgeving van Brisbane valt ook genoeg te zien en doen. Daarover lees je in mijn eerdere blog Bribane en omgeving meer. Dit keer maakte ik een uitstapje naar Springbrook. Na een dik uur rijden, kom je in een compleet andere wereld. Een wereld van regenwoud, watervallen, gebergten en valleien. Een wereld, die ontstaan is door de eruptie van een vulkaan zo’n, pak hem beet, 23 miljoen jaartjes geleden. Springbrook is met de auto makkelijk te bereiken en de meeste wandelroutes en uitkijkpunten zijn makkelijk begaanbaar. Een echte must is een bezoek aan de Natural Bridge. De druk van het water heeft er voor gezorgd, dat de waterval de kleine grot binnen stort. het levert een prachtig plaatje op! Helaas is het niet toegestaan hier te zwemmen in verband met de vele glimwormpjes. Ook de moeite waard is Purling Brook Falls, vooral na wat regenval. Via Purling Brook Falls kom je bij Warringa Pool, waar je wel schijnt te kunnen zwemmen (na een redelijke hike). Stop onderweg even bij Wunburra Lookout om van het uitzicht op de Gold Coast te genieten. Save the best for last! Het heet natuurlijk niet voor niets Best of all Lookout. Hier heb je een panorama view van de grens tussen Queensland en New South Wales. Als het even mee zit, kun je tot aan Byron Bay kijken. Hoe ver is dat dan? Nou, ver!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset   Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Traveling is like flirting with life. It’s like saying “I would stay and love you, but I have to go.”

– The family guy

2 Replies to “Het onderschatte Brisbane”

  1. Wat een mooi fris gebied zo te zien aan jouw foto’s. Heel mooi!

    1. Dankjewel! Het is moeilijk om niet verliefd te worden op dat mooie land. 🙂

Geef een antwoord