5 redenen waarom Sydney zo fantastisch is

Sydney voelt als thuis komen! Niet alleen omdat ik warm onthaald wordt door mijn fam en eindelijk weer wat Nederlands kan praten met een long lost friend, maar juist door die heerlijke stedelijke chaos. Het geluid van toeterende auto’s en de geur die uit de keuken van een restaurantje komt. Dat ultieme stadsgevoel, waarbij je wordt meegesleurd in het ritme van de massa. I love it! Voor een eerste ontmoeting met Sydney gaf ik al een aantal tips. The second time around zag ik de stad op een andere manier. 

Die karakteristieke wijkjes rond het centrum
Alleen de bezienswaardigheden afgaan en door die winkelstraten struinen is natuurlijk niet wat een citytrip maakt. Rond het centrum liggen verschillende sfeervolle wijkjes, waar naast toeristen ook de lokale bevolking graag komt. Waar je even kan ontsnappen aan die hoge kantoorgebouwen, maar toch dat stadsgevoel nog meekrijgt. Surry Hills is DE place to be! Hier ervaar je het leven in Sydney op z’n best. Je vindt er super leuke restaurantjes en barretjes. Ga voor een perfecte kop koffie en een goed belegde bagel naar Brooklyn Hide. Liever een keer wat anders proberen? Kawa Café is een goed alternatief. Uiteraard heb ik in de wijk The Rocks ook nog een gezellig zaakje geprobeerd. The Argyle is gevestigd in één van de oudste gebouwen van Australië. Alhoewel het nog veel karakteristiek heeft, oogt het hip en modern. Zelfs het toilet draagt bij aan die impressie. De DJ zorgt er alvast voor dat je in de feeststemming komt, want na het eten hoef je nog niet naar huis. Last but not least: op Harris Street in Pyrmont vind je ook genoeg cafés, bars en restaurants.

Die stedelijke kunst
Om een beetje cultuur te snuiven, vind ik het leuk om op zoek te gaan naar verschillende vormen van kunst, die het karakter van een stad laten zien. Sydney is jong, levendig en verdeeld. De stad worstelt een beetje met moderne architectuur tegen het renoveren van oude gebouwen. Gelukkig houden wij juist van die combi! In het centrum, schuin tegenover Town Hall, vind je The Galeries. Geïnteresseerd in art, fashion en lifestyle dan moet je hier zijn. Dit gebouw, wat er aan de buitenkant nou niet echt bijzonder uitziet, heeft 3 verdiepingen waar je voornamelijk speciaal zaken vindt. Het centrum heeft hier en daar een monument en wat streetart. Zelf vond ik Angels Place wel bijzonder. In dit kleine steegje, waar je verder niet veel vindt, hangen lege vogelkooitjes ter herinnering aan het leven voor de Engelse nederzetting. Mijn geluk was dat er op Darling Harbour een Open Street Art expositie stond. Ik houd van die dingen! Ook zo eentje? Neem dan de tijd om een kijkje te nemen bij Sydney Universaty net buiten het centrum. Hier vind je de so called Graffiti Tunnel. Vanaf de ingang van de Universiteit heb je ook nog uitzicht op de Sydney skyline. In de buurt van Sydney Universaty zit het kunstcentrum Carriage Works. Dit was vroeger een treinwerkplaats en heeft nog altijd een industrieel karakter. Er zijn jaarlijks verschillende moderne exposities en voorstellingen te bewonderen, maar het heeft ook een sfeervol café.

The Night Noodle Markets in Hyde Park
De Night Noodle Markets is een jaarlijks food festival waar Asian (street)food centraal staat. Het festival is onderdeel van de Sydney Good Food Month. Ook een foodie? Bezoek Sydney dan in oktober! Iedere avond van deze maand kun je in Hyde Park terecht voor entertainment en lekkernij. Tip: kom vroeg! Op deze manier voorkom je dat je minimaal een uur in de rij moet staan om een hapje te kunnen eten. Bovendien is Hyde Park leuk genoeg om een middagje rond te zwerven. Zo vind je er ouderen die socializen tijdens een potje schaken en (als je even geluk hebt) een foto expositie over het leven in de stad. There is always someting going on!

Die Bondi lifestyle
Het beroemde Bondi, waar de handtas wordt vervangen door het surfboard en de lifeguards beroemde tv sterren zijn. Het hele jaar door is Bondi hip en happening. Het is DE plek waar locals, backpackers en the rich and famous samen komen. Oké, het is misschien een beetje zien en gezien worden, maar daar is helemaal niks mis mee. Integendeel zelfs. Leg dat handdoekje lekker neer en geniet van al die eyecandy! Life at the beach is better. Bij Lamrock Café aan Campbell Parade heb ik een lekker kopje koffie gedronken. Voor wat verfrissend en een goede maaltijd ga je naar The Bucket List op Bondi Pavilion. Eigenlijk moet je ook bij The Iceberg Club geweest zijn, maarja dat vond mijn bankrekening niet zo’n goed idee. Volgende keer beter! Hall Street zit trouwens ook vol met bars, cafés en restaurants. Hier zit vast wel wat tussen naar je smaak. Niet zo van de hele dag op het strand liggen? Neem de Bondi to Coogee walk. Je loopt binnen 2 uur de 6 kilometer lange route langs de kust, wat je onderweg mooie uitzichten op zee geeft. Eenmaal Coogee Beach bereikt, stap dan even Coogee Pavilion binnen. Ik moest toevallig voor de kleine regenbui (van 5 minuten) schuilen, maar bleef iets langer dan gepland hangen. Leuk voor een drankje met vrienden of een uitje met het hele gezin. Beneden is er een bar, een keuken en een speelhoek voor kids en volwassenen. Boven vind je een dakterras voor 18 jaar en ouder. Perfect om de dag af te sluiten.

Bondi surfers Sydney Australia
Coogee Beach Pavilion Sydney Australia

Die prachtige haven
Uiterlijk is het eerste wat we zien en Sydney is good looking! Vanuit het vliegtuig kun je die wolkenkrabber, het Opera House, de brug en dat drukke havenverkeer al zien. Alhoewel Sydney veel meer is dan dat, wil het oog toch ook wat. Het was 2 jaar geleden liefde op het eerste gezicht, maar die liefde zit er nog. Haal ergens een veel te duur ijsje, ga langs de waterkant in het zonnetje zitten en laat het leven even aan je voorbij gaan. Je kijkt je ogen uit! Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Harbour Bridge. Voor de dare devils onder jullie: deze kun je beklimmen. Het zicht vanaf de toren is misschien minder spannend, maar net zo mooi. Verlaat Sydney niet zonder bij de Opera Bar geweest te zijn. Hier komt het leven van de stad samen. Een combinatie van reizigers en toeristen (ja er is een verschil), maar ook de working (high) class die na het werk tot in de late uurtjes een drankje doet onder die prachtige city lights. I was made for this!

P.S. big thank you to Joe and Doris!

– Syd

5 Replies to “5 redenen waarom Sydney zo fantastisch is”

  1. Woow, zo’n mooie foto’s. Hierdoor krijg ik echt zin om meteen te vertrekken! Moest ik genoeg centen hebben natuurlijk 😉

    1. Haha bedankt! Als het even kon zou ik zo weer gaan. Misschien hebben we geluk vanavond en winnen we de loterij.. 😉 Happy new year!

      1. Wie weet 😉 ook een gelukkig nieuwjaar!

  2. Wat een mooie foto’s. Ik hoop dat ik er ook ooit een keer heen kan gaan.

    1. Dankjewel! Sydney is een geweldige stad en Australië een prachtig land. Je zal er in ieder geval geen spijt van krijgen.

Geef een antwoord