Voel je hipster voor een dag in Darwin

Wat is het fijn om weer even in Darwin te zijn. De tropische stad van NT (zoals de locals Northern Territory noemen) is zijn charme nog niet verloren. Het is alsof de tijd 2 jaar heeft stilgestaan. Mitchell Street is nog even levendig, Darwin Waterfront ziet er nog precies hetzelfde uit en die krokodillen kooi loopt ook weer als gesmeerd. Misschien is het dat overheerlijke tropische klimaat, dat relaxte cultuurtje (wat zich trouwens over het hele land verspreid), die diversiteit aan mensen of gewoon, omdat ik anderhalve week door de wildernis heb getrokken en inmiddels zo verlang naar het bekende. Terug in de bewoonde wereld. Halleluja!

Voor een kleine stad, wat Darwin is, heeft het relatief veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar een relaxed dagje aan het water, een terrasje in de zon, cultuur snuiven in een museum, actie spanning en sensatie of een gezellig cafeetje wanneer de avond valt. Darwin has it all! De beste tijd om Darwin te bezoeken is tijdens het droge seizoen tussen mei en oktober. Elke donderdag en zondag vindt dan de Mindil Beach Sunset Market plaats. Eén van de culturele festivals die Darwin rijk is. Zodra de zon daalt, trekt iedereen richting het strand om weg te zakken in het zand met wat booze (wat overigens niet op de markt verkocht wordt) en een delicatesse van één van de vele eetkraampjes. Food is namelijk the main thing en daar zijn wij niet vies van. Thais, Indian, Chinees of Maleis tot aan Braziliaans en Portugees. Voor een liefhebber van eten is de Mindil Beach Market een kermis. We helpen onszelf aan een slush puppie, scoren wat asian food (niet al te veel, want we moeten nog meer lekkers proberen) en sluiten ons aan bij de rest van het volk om te genieten van die waanzinnige NT sunset. Living life as a local!
Wanneer de zon onder is, snuffel dan op je gemak verder rond. Naast eten wordt er ook (lokale) kunst verkocht, handgemaakte sieraden en natuurlijke producten. Er vinden verschillende shows plaats en er wordt muziek gespeeld. Als je wilt, kun je ook nog even je muzikale talent op de didgeridoo testen. De markt laat je als bezoeker een beetje van die zorgeloze, relaxte, maar vooral creatieve levensstijl, die zo typerend voor Darwin is, proeven. De diversiteit en warmte van de stad worden hier duidelijk zichtbaar. De Mindil Beach Market is dan ook niet voor niets een begrip. Don’t miss it!

Processed with VSCO with a5 preset   Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Ook leuk is Cullen Bay, een klein half uurtje lopen van het centrum van Darwin. Laat alle ‘hustle and bussle’ op Mitchell Street even voor wat het is en neem een kijkje bij de jachthaven. Leuk voor een wandeling en een hapje en een drankje. ’s Avonds of op een willekeurige ochtend. Bij Boatshed Coffee House kun je een lekker bakje koffie en ontbijtje krijgen. Toch liever het CBD niet uit? Op Smith Street Mall vind je Star Village, een kleine arcade met vintage shops, eettentjes (ontbijt/lunch) en beauty salons.

Processed with VSCO with a5 preset   Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset   Processed with VSCO with a5 preset

– Hipster

Geef een antwoord