Whoop Whoop!

It’s official..!! Na hard sparen en mijn luxe autootje te hebben ingeruild voor het oh zo gemakkelijke openbaar vervoer, ga ik mijn trip Downunder na 2 jaar binnekort eindelijk vervolgen. Verlof is geregeld, visum is binnen en retourtje is geboekt. De voorbereidingen kunnen beginnen. We (alsin me, myself and I) hebben er zin in!!

Gek genoeg heeft Australië nooit boven aan mijn lijstje gestaan, maar toen ik 2 jaar geleden besloot mijn familie aan de andere kant van de wereld te bezoeken, werd ik verliefd. Op het land, op de mensen, de koala en het onbevangen leventje. Natuurlijk draag je als reiziger wel een roze bril, maar hey: Australia has it all! Van ongerepte natuur tot witte stranden. Van moderne kunst in de grote stad tot de meest vreemdste (en vaak ook giftigste) wildlife in het regenwoud. Nou ben ik een held op witte sokken, schijt in m’n broek voor alles wat zoemt, vliegt of kruipt en is kamperen al een hele challenge op zich. Ik voel mij het meest thuis in de grote stad en ben alles behalve een avontuurlijke backpacker. Maar ondanks dat stond Australië ineens op nr. 1 en wist ik dat ik terug zou komen! Eind augustus is het zover en ga ik 2 maanden rond trekken om meer van het land te zien, van de cultuur te proeven, nieuwe mensen te ontmoeten en tijd door te brengen met familie en vrienden.

PicsArt_1413934000214

Ik start in Perth om van daar uit een stukje Western Australia te verkennen. Pinnacles Desert, Kalbarri National Park, Shell Beach, Monkey Mia, Coral Bay en Karijini National Park zijn een aantal plaatsen die ik niet wil overslaan. Bij de paar dagen die ik nog in Perth zal doorbrengen, hoort een bezoekje aan Fremantle en Rottnest Island. Ik twijfel nog of ik een dagtrip naar Wave Rock moet maken. Het is een lange rit en ik wil eigenlijk niet met een tourbus inclusief 30 andere toeristen. Iemand tips?

Van Perth vlieg ik naar Broome, waar ik hoop op een glimp van ‘The Staircase to the Moon’ en een bezoekje zal brengen aan Purnululu National Park. Van Broome vlieg ik naar Darwin. Tijdens mijn verblijf in Darwin, ga ik terug naar Kakadu National Park. In 2013 bezocht ik Jim Jim Falls, Twin Falls en Nourlangie Rock. Werkelijkwaar een pareltje! Een must-see voor iedereen die het Northern Territory bezoekt. Dit keer wil ik naar Ubirr en Gunlom Falls, die ook in Kakadu National Park liggen. Op de terugweg richting Darwin maak ik een stop in Litchfield National Park (als je er dan toch bent, he?!). Omdat ik tijdens mijn vorige bezoek aan Darwin de Mindil Beach market gemist heb, wil ik die dit keer zeker niet overslaan. Vanuit Darwin vertrek ik naar Cairns. Uiteraard om te snorkelen over het Great Barrier Reef. Sorry, duiken is voor mij een tikkeltje te hoog gegrepen. Wil het risico van totale paniek voorkomen dus houd ik het bij snorkelen. Al moet ik mij daar tegen die tijd wel nog even mentaal op voorbereiden. Zoals ik al zei, ik ben een schijtluis. Toen ik de Whitsunday Islands bezocht in 2013, heeft het precies 10 minuten geduurd. En niet omdat er geen tijd was, maar omdat ik het zelf wel weer leuk geweest vond. Maar ik blijf optimistisch, dit keer wordt anders!  Daintree Rainforest mag natuurlijk ook niet ontbreken. Misschien dat ik nog even in Kuranda ga kijken, een klein dorpje in de buurt. De trein schijnt door het regenwoud te rijden.

Heading for Brisbane next! Grotendeels om tijd door te brengen met mijn familie, maar een bezoek aan de Lonepine Koala Sanctuary is ook geen straf. Als ik een koala keeper tegen kom, dan kom ik niet meer terug jongens! Vanuit Brisbane ben ik van plan een uitstapje naar Fraser Island te maken. Om het te hebben over dat onbevangen leventje.. dat heb ik na al die actie dan wel verdiend. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Helaas (afscheid nemen bestaat niet), want Sydney roept mij. Ook hier op bezoek bij familie en bij kletsen met old & new friends. Rond dwalen in een stad die voelt als thuis komen en genieten van het uitzicht op zee (surfers) op m’n handdoekje in het zand van Bondi Beach.

Voordat ik vanuit Melbourne weer naar huis vlieg, proef ik nog eenmaal van de Australische Outback. In the middle of nowhere stop ik om de fascinerende Uluru en Kata Tjuta (nogmaals) te bewonderen. Om mij weer voor te bereiden op het klimaat in ons kleine kikkerlandje, zal ik als laatst een aantal dagen in Melbourne vertoeven. Na een trip over The Great Ocean Road zit mijn reis erop!

En dat allemaal in 2 maanden? Het lijkt bijna niet mogelijk, maar waar een wil is, is een weg. Ook met een bevangen leven zoals dat van mij, waar weinig tijd lijkt over te blijven, moet het maken van een droomreis passen. Ik ga het bewijzen!

Stay tuned..

 

0 Replies to “Whoop Whoop!”

 1. Ik ga het zeker volgen Simone, die prachtige ontdekkingsreis die jij gaat maken. Ik probeer mee te reizen, niet echt natuurlijk maar virtueel heet dat geloof ik.
  Ik wens je heel veel mooie ervaringen en denk, als je bij jouw familie vertoeft, een heel klein beetje en heel eventjes aan je oma in Nederland.

  1. Dankjewel oma! Ik zal proberen het thuisfront niet te vergeten, beloofd 🙂 xxx

 2. Heel veel plezier en geniet vooral van deze uitdaging

  1. Bedankt buurvrouw, gaat helemaal goed komen!

 3. Wat gaaf!! Ik ben NU al benieuwd naar je volgende verhaal!! : )

  1. Dankjewel! Dat is leuk om te horen xx

Geef een antwoord